Ingrijirea plantelor de balcon si gradina
Alegerea floriilor este foarte importanta //
Alegeti planele pentru balcon si gradina in functie de locul unde vor fi plantate. Pentru locuriile cu mult soare sunt ideale Muscatele, Petuniile, Impatiens (nu toate !!!), Begonia. Ca si plante complementare se potrivesc perfect plante aromatice sau cine doreste o planta curgatoare, se poate planta cartoful dulce (Ipomoea batatas) . Toate aceste plante sunt ideale pentru locuri cu mult soare, cu caldura si vor ramane frumoase chiar daca pentru scurt timp nu au apa. Pentru locuri cu umbra sau penumbra sunt ideale Begoniile, Impatiens si Fuchsia. Aveti grija mare la proprietatiile de crestere ale floriilor : daca locul pentru flori in ghiveci, jardiniera sau gradina este foarte restrans si doriti sa arate totusi frumos la inflorire, alegeti plante cu crestere compacta cum sunt unele specii de Petunie si Muscate.
Udatul regulat //
Plantele de balcon au nevoie de circa 2 udari pe zi. Acest lucru depinde de locul unde este amplasata planta, de vreme, de tipul de substrat folosit si de tipul plantei. Cea mai sipla metoda de a afla daca planta are nevoie de apa este „Metoda degetului“, atingeti substratul cu degetul pentru a simtii daca are nevoie de apa. Ideal este sa udati dimineata, in jurul radacinii cu apa de ploaie sau cu apa de fantana , dar atentie apa nu are voie sa fie rece.
Ingrasamantul //
Plantele au nevoie, la fel ca si oamenii, de hrana pentru crestere. Foarte multe flori de balcon si gradina au nevoie de mult pana la foarte mult ingrasamant. Faza cea mai importanta este plantarea florii in jardiniera, ghiveci sau gradina, este obligatoriu sa folositi un substrat de calitate care contine ingrasamant de lunga durata. Daca fosositi un astfel de substrat, va fi nevoie de ingrasamant suplimentar abia la 4-6 saptamani dupa plantare. Folositi acum un ingrsamant lichid si dozatil dupa sfaturiile producatorului care sunt scrise pe eticheta.
Curatatul floriilor //
Curatati floriile regulat. Alaturati floriile su frunzele uscate, in acest fel vor face noi flori. La floriile cu frunze mici ca si Margarete, Garoafe, Verbena, Nemesia puteti foarte eficient sa economisiti timpul si sa taiati floiile putin cu o foarfeca , foarte curand dupa aceea vor face din nou flori.